27 Ocak 2009 Salı

Tekil monolog

Tekil monologlara girip, çoğul takısı cebimde gidesim var.
Bisküvi üstü sarelle olan ben, iki bisküvi arası lokum olsun bu kulu hakeden.

Hey! Canına yandığım düzen kurucu, parçaladığım düzenini görmek istersen yine gel buralara.
İnşa ettiğinin 225 esadi kuruş değer ederini remilinde gelen şekillerin arasına nakşet isterim. Fallara karışmanı, kahve telvesiyle tıkanmanı ve sigara dumanı altında önünü göreme isterim. "Hâşa, günahtır" dersin bunu da bilirim. Diğer yandan günahı zevkle işleyip Cenâb-ı Hakk huzurunda tevbe etmede gecikmediğini de. Ben yalnızca kırparım iri ela gözlerimi ardından koridorlar boyu... Dua eksik etmem sırtından derim ki; "Cenâb-ı Hakk manda, öküz, beygir şifası versin". "Âmin" demekte gecikmez asla Münker ve Nekir Elif'lerin betesicimhâ'ların arasından.

Aslında ne diyorum biliyor musun? Yoktur aslı astarı sözcüklerin akılsız bir baştan çıktıktan sonra. Gel sen kal oralarda, ben dökeyim önüne 150.000 filuri konu burda kapansın.

5 yorum:

Vladimir dedi ki...

Bir çok şeyii biliyorum ama bir çok şeyden de haberim yok. Öğrenme telaşında, hayallerini terketmiş bir hayalperestim sadece. Gel gör ki bu vefasızın bildiği bir şey var: Kullandığın bu kelimeler, kelime olalı birbirleri ile bir araya gelmemişlerdi. Bu kelimeleri bu yazıda sen buluşturdun. Lütfen bir daha ayrılmasınlar, sen kelimeleri buluşturmaya devam et n'olursun.

Sakli Bahce dedi ki...

Bir serzeniş mi?

Sakli Bahce dedi ki...

Bir serzeniş mi?

Burcu SezeR dedi ki...

Neden bilinmez kelimelerin en fiyakalısı en olmadık anlarda gelir ve parmaklarım dans etmeye başlar... En sonunda okuduğumda ben bile şaşırırırm kesintisiz gelen cümlelere...

Ve evet serzeniş sanki biraz ha?

Sakli Bahce dedi ki...

süpper bir yazı ama.