5 Ocak 2009 Pazartesi

Çözüm dedikleri


Haber Türk' deki haberi okuyunca hiç şaşırmadım.

1) NEW YORK TIMES: TÜRK-ARAP BARIŞ GÜCÜ
2) WASHINGTON POST: TÜRKİYE ARACILIYLA HAMAS-EL FETİH ANLAŞMASINI İSTEDİ

Bizler savaşı kınıyoruz. Savaşın en büyük yanlış olduğunu savunuyoruz. Abd ve Avrupa'da aynı duyguları olduğunu söylüyor, diğer yandan ağızlarının suyunu akıtarak İsrail'in oluşturduğu kan havuzunu izliyorlar...Düşünmüşler ki; "İsrail’in üstünlük sağlaması halinde Filistin Yönetim Başkanı Abbas’ın Gazze üzerindeki otoritesinin yeniden tesis edilmesi amacıyla bölgeye Türk ve Arab kuvvetlerinden oluşan çokuluslu bir barış gücünün konuşlandırılması..."

Bu düşünceyi dile getiren kişi Abd’nin İsrail nezdindeki eski Büyükelçisi Martin Indyk... Yani kısaca şunu diyor bu Martin: İsrail Filistin'de adam bırakmayana kadar bombalayacak... Sonra Türk ve Arap askerleri Filistin'e gelip ortalığı kolaçan edecekler... Hani kalan bir asi kalmış mı? Kalmışsa silahlı mı? Silahlı ise "barış"ı sağlamak için silahını alıp İsrail'e teslim edecek bu kişiyi.çokuluslu. ordunun bir askeri. Barış gücü ya, bunu yapacak... Müslümanı müslümana kırdırıp İsrail büyük bir beladan kurtulmuş olacak... Sonra asıl savaşlar başlayacak... Büyükbaş ülke olan abd karışıklık içindeki Arap ülkelerine "barış"ı getirmek adına girecek... Irak'ta ne yaptıysa aynısını yapacak ve silah tüccarları daha da zengin olacak... Savaşlar uzadıkça uzayacak...

Sonuç olarak; sessiz kalmak, yaşanan bu saçma sapan savaşa tepki göstermemek insanlık ayıbıdır.

Savaşın Dünya üzerindeki durumunu ise John McCarthy İngiliz Independent on Sunday gazetesindeki makalesinde çok iyi açıklıyor. "Filistinliler acı çekiyor çünkü dünya İsrail'in canını sıkmak istemiyor"

4 yorum:

rahsan dedi ki...

ben zaten bu insan haklari, cocuk haklari, kadin haklari yok o haklari, yok bu haklari diye bütün dünyaya ahkam kesen avrupa ülkeleri ve abd gibi "gelismis" ülkelerin nasil kendilerine hesap sormadan, utanmadan hala yasanan her b.ka burunlarini soktuklarini anlamiyorum! insanlar ölür, acliktan can cekisirler, katledilirler, sebepsiz yere savaslar cikar, kan akar, sesleri cikmaz, ve sanki tepki göstermeyip tüm bu "yasanan" gerceklere sirtlarini dönen onlar degilmis gibi, bir de daha az gelismis ülkelere adam olmayi ögretirler hala! yasadigim caga ve dünyayi paylastigim insanlara sasiriyorum sadece!

Çilekli Pasta dedi ki...

Filistinliler acı çekiyor çünkü dünya İsrail'in canını sıkmak istemiyor

olayı özetleyen bir cümle ne denirki başka!

owl dedi ki...

insan hakları sadece bizim ülkemize gelince mi uygulanıyor. hani, öyle insan hakları diye bağıran avrupa, amerika ve dünya ülkeleri.

Murat dedi ki...

şu an Gazze halkına yapılmakta olan saldırı tam ve gerçek anlamıyla vahşet..

2009'a falan girmedik biz.

bir çocuğa bir tank namlusu doğrultuluyor, bir çocuğa uçaklardan bombalar atılıyorken,
yıllardan olsa olsa M.Ö.2009.

Tek kelimeyle lanet olsun, kahretsin.

Bir şeyler yapmalıyız. İlaç, gıda, vb yardımlara destek olmalıyız.

İsrail ve Amerikan menşeili ürünleri boykot etmeliyiz.

Daha da önemlisi, bence bu vahşetin asıl adı İsrail'den, Yahudilik'den, Kutsal Topraklar vb hikayelerinden derindir.
Bunlar görünen yüzlerdir.

Çoğu dünya toplumunun önemli kısmı faşizme yakın ırkçı ve dinci. Buradaki faşizm sınırını illaki şahsidir. Bence öyledir.

Oturup uğurlarına birbirimizi kesitiğimiz ırkları, dinleri sorgulamak gereklidir.
İnanç kişinin kendi dünyasının, ırk da dünyanın zenginliğidir.
Mutlak ve birbirlerine üstün değillerdir.

Acil olarak hepimizin bir, eşit ve aynı olduğumuzu anlamalıyız.

Bizler sadece ve sadece İNSANIZ.

Ancak böyle savaşlar biter,
kardeşlik başlar.
Yıllardan M.S. 1 yılına gireriz.