3 Ocak 2009 Cumartesi

7

Ölüyorsunuz ve en özel eşyalarınız tanımadığınız kişilerce karıştırılıyor... Sonra ardınızdan bunlara bakılarak ahkam kesiliyor. Değersizmişsiniz gibi... Sanki ölümü haketmişsiniz gibi... Hatta ölümünüz dine bağlanarak bir de kafirliğin cezası olarak addediliyor utanmadan...

Bünyesinde İnsan sevgisini ve insana saygıyı barındırmadığına şahit olduğumuz kişi Veysel Karani Demir'i bir çok kişi izlemiştir herhalde televizyonda demeç verirken. Elinde borular, gaz ölçüm cihazları falan böyle güzelce bir tanıtım yapıyor, şirketinin borsada işlem gördüğünü hatırlatıyor, olaydan dolayı şirketin olumsuz etkilendiğini dillendiriyor. 7 ölü gencin ardından. yapıyor bunları... Üzüldüğünü fakat herşeyin sebebi olarak çürük bir boruyu gösteriyor. Sonra basın toplantısı uzuyor ve sıkılıyor bu kişi. Soruyor yanındakilere "ezan okudu mu?" diye... Sonrasında Cuma namazı için izin istiyor. Diyor ki yani hükümete; "bak kardeşim ben namazımdayım niyazımdayım, cumaları da asla kaçırmam... " Seçim öncesi gösterişini yapıp toplantıyı tamamlıyor. Bakıyoruz şöyle bir ardından...

Kendisine kameralar karşısına çıkarken takmadığı kravatını soran gazeteciye; "Bir kravat hediye et bana da takayım. Özel bir tutumum yok. Psikolojiyle ilgili. Hadiseyi hiçbir insanın görmesini istemem. Gençlerin her biri bir tarafa düşmüş. Kimisi yerde, kimisi yüzükoyun, kimisi belden üstü yarı çıplak...."

Ne sebeple değil de hangi vaziyette öldüğünüz daha da önemliymiş gibi... İşte biz böyle bir ülkede yaşıyoruz. Doğal gaz ülkemize geliyor, yaygınlaşıyor fakat gaz kaçağı sırasında alınması gereken önlemleri içeren bir tv programı, reklamı, tanıtımı yayınlanmıyor. Bu tarz iyileştirmeler yerine ölmüş kişiler ardından yarı çıplak muhabbeti yapılıyor, öyle ki bir de suratları kızarmadan,evde esrar bulunduğuna dair haberler yapılıyor gazetelerde (! Bir tek gazetede)... Kızgınlığım artıyor içi yanıp kavrulmuş o aileleri düşündükçe...

Benim bildiğim kadarıyla, ölünün ardından konuşulmaz... Rahmet ve merhamet dilersin Allah'tan... Hakkını helal edersin gerekirse... Ama onu yermek, küçük düşürmek, iftira atmak yoktur dinimizde... Özel hayat kul ile Allah arasında hesaba çekilir. İster çıplak olsun, ister alkolik, ister eroinman kime ne? Ölmüş 7 tane bahardan bahsediyoruz, ayıp değil mi? İftirayı ortaya atıp cuma namazı kılmaya koşmak, günah değil mi?

Karani Demir akşam saatlerinde istifa etti. Teoride doğru olan buydu... Fakat bu onu affettirir mi? Temize çıkartır mı? Asla!

Hayatını kaybetmiş evlatlara Allah'tan merhamet diliyorum... Anne babalarına sabır diliyorum... Ve son olarak da herkese bu konuda dikkatli olmalarını tembih ediyorum...

9 yorum:

Merope dedi ki...

Allah rahmet eylesin kalanlara sabır versin.. onlar bizim kardesimiz ablamız abimiz cocugumuz kuzenimiz olabilirdi..Allah bizi de bu örümcek kafalardan korusun yarabbim..Akıl ihsan eyle allahım bu insanlara..

Biraz dedi ki...

Oysa onemli olan onlarin Insan olduklarini bilebilmekti.

Fakat kalbi karanlik olanlarin akli da karanlik oluyor...

Malla dedi ki...

Allah ailelerine sabır versin. Ateş düştüğü yeri değil hepimizin yüreğini yakıyor. Ama bazı insanlar hariç.

Malla dedi ki...

Allah ailelerine sabır versin. Ateş düştüğü yeri değil hepimizin yüreğini yakıyor. Ama bazı insanlar hariç.

Barış dedi ki...

Piyasacılığa toz konudurmayıp aynı zamanda da müslüman geçinmesi dikkat çekici, değil mi? Bunların dini imanı menfaattir. Bunlar alçaktır.

owl dedi ki...

Çok üzüldüm bu olaya. Hepimizin başına gelebilirdi ve bizim sevdiklerimizde olabilirdi. Allah ailelerine sabır versin. Gerçekten ateş düştüğü yeri yakıyor.

pharaoh dedi ki...

gercek muslumanliktan bihaber, tamamen gosteris meraklisi (ekranda ezan saatini fln sormalar), sekilci, kit beyinli herifin teki iste.

sen cocuklarina gozun gibi bakarsin, buyutursun, hukuk, tip vs. okur adam olur, sonra da elin kitbeyinli herifi gelir arkasindan boyle atip tutar. ne guzel bir ulkede yasiyoruz degil mi?

K®HAN dedi ki...

üfürükten prenseste aynı konuda demiştim ki ve aynen diyorum yine:

bir ami vatandaş da, evliya da, inanan da, inanmayan da felakete maruz kalabilir, yaralanabilir, veya ölebilir.
eğer bir ayrım olsa, inanmayan mı kalır.
kim yasak denen bir şeye elini sürebilir?
dünya hayatı bir sınanma olmaktan çıkmaz mı o zaman....

ayrıca,
içki içiyor yılbaşı kutluyor diye birinin ölümüne üzülmeyen müslüman nasıl müslümandır.
her insanın hayatında kanının yukarı aktığı dönemler yok mudur?
zira ben eğer 1999 yılbaşında ölseydim o gençlerden yoktu bir farkım.
.....
ve ekliyorum.
herkes bir suçluyu taşlamak için toplandığında hz. isa (a.s.) demiş ki :
ilk taşı suçsuz olan biri atsın.....

selamlar.

nevruz dedi ki...

okdr ki ölümülerini onlara ceza olarak verildiğini düşünen bi zihniyet yılbşnda eğlendler sonları böyle oldu yazık çok yazık ben utanıyrm bunları işittikçe,okudukça,sen bu olayın sorumlusu olarak kalkıp show yapıyrsun bide,hiç yüzün de mı kzarmıyor,bu iftiraları atarken nsl gidiyor başın secdeye,daha toprakları bile,acılar bile bu kdr tazeyken,aileleri daha üzerindeki şoku bile atlamamşken,müslüman olmak bu mudur,şekilde göstergede,o cuma namzını nsl kıldın ne diye dua ettin hmn sıyrılıyım bu olaydan aman bizim kurumada bi zeval gelmesin,değerinden bir şey kaybetmesin diye mi,siz müslümansanız,ben elhamdüllah neyim? sizin gibiler başta oldukça bizim daha çok ciğerimiz yanar,insanlığımzdan utanırız...