26 Eylül 2007 Çarşamba

Silikon Arkadaşlıklar


Ben arkadaşlığı daha farklı algılıyorum sanırım...

"Gel beni pişpişle" demekle arkadaşlık olmuyor maalesef..

Sevgi kelebeği değilim, herkesleri de sevemiyorum maalesef.. Saçmalık..Kimse herkesleri sevemez... Birini devamlı överse kişi, bu ikiyüzlülüğe girer. .. İyi ki hayatımdan bir kaç kişiyi çıkartmışım ben. Yoksa kandırmacanın içinde sürüklenip giderdim. Neyse o.





Saat 1645'te kalktım bugün. Az uyudum tabi, 5 saat ne ki? Kalkıp evde dolaşırken mutfakta bir adet turuncu, lastik bir kek kalıbıyla karşılaştım. Adı SoftBowl'muş. Anneme sordum ne işe yaradığını ve aynen şöyle anlattı; "Bak Burcu, diyelim ki kekini yapıyorsun bu kabın içinde buzluğa atıyorsun. 3 gün sonra misafirin geliyor. Olduğu gibi microdalga fırına at 2 dakikada taptaze kekin hazır. Bu kap silikondan yapılmış." Evet kek, börek, çörek yapmayı seven insanlar, yemekle alakam olmadığından ben bunun yeni bir icad olduğunu zannediyorum hala. Bilmiyorum yani belki de yeni bir icattır. Ama keki taptaze yapıyormuş ya bir de önemi yok. Migros'ta 20 YTL'ye satılmaktadır. Koşun alın. Çeyiz yapın.





İşte böyle.... Konuların kesişim noktası şudur ki; günümüzde her haltın basiti çıkmıştır. Arkadaşlığınızı da kek kalıbına dökerek buzluğa kaldırıp 4-5 gün sonra microdalga fırına koyup taptaze yiyebilirsiniz. Yedikten sonra bir de bakarsınız ki kırıntıları kalmış. Tüketiyoruz ahali...


6 yorum:

Phateeh dedi ki...

Tüketmemek ve tükenmemek adına bol kakaolu vanilyalı kekler dilerim. :)

Burcu SezeR dedi ki...

:)
Neşeli serseri... Cuma günü görüşeceğiz unutma :)

Yeditepe İstanbul dedi ki...

Güzel benzetme...
Arkadaşlığı sadece cafelerde yada barlarda buluşup sohbet etmek sananları sevmiyorum :)

Burcu SezeR dedi ki...

Bazen insan hiç görmediği biriyle de muhteşem bir arkadaşlık yaşayabiliyor. Arkadaşlık eğlenmenin yanında sıkıntıya da paylaşmaktır bir nevi. yoksa bara gittiinde oturacak mutlaka bir masa buluyor insan :)

Eda Demirel Suner dedi ki...

Haklısın bir bakıma ama ben daha çok sevenlerden yanayım kuzum. Birebir tanıdıklarımız kazık atıyor ama bu sanal alemde düşmendan çok dostluk da kazandım ben. Mesela senle az kikirdeşmiyoruz maillerimiz de. Yoksa yalanmıydı gıı :) Neyse şaka bir yana bu silikon kaplar güzel ama makinaya atsanda 4 5 yıkamada yağ çıkıyor söylemedi demeyin!

canelcin dedi ki...

Arkadaşlık konusunda söylenenlere aynen katılıyorum da ben başka şeye takıldım: Bu kek kalıplarının erkekler için olanından yok mu? Şöyle dolaba konacak, 2-3 hafta sonra akla gelirse dolaptan çıkarıp yenecek gibisinden yani :D