25 Eylül 2007 Salı

Miss Potter

2006 yılı yapımı, ülkemizde gösterime girmiş, ünlü çocuk kitapları yazarı Beatrix Potter'ın hayarını anlatan Miss Potter 'ı izledim iki gün evvel. Chris Noonan'ın yönettiği, başrollerini Reneé Zellweger ve Ewan Mcgregor'un paylaştığı tatlı bir yaşam öyküsü.



Bu filmde asla; savaş, aksiyon, fazlasıyla gözyaşı, seks vs. beklemeyiniz derim ben. 32 yaşında hiç evlenmemiş Beatrix'in sonradangörme ailesiyle, hayvanlarla olan arkadaşlığıyla, aşkıyla, kaderiyle tanışacaksınız. Beatrix rolüne Reneé Zellweger cuk oturmuş kanımca. Bazı zamanlar karşımda Bridget Jones varmış gibi hissetmedim değil aslında. Hoş aralarında sadece iki fark vardı. Birincisi; olaylardan biri 20. yy başında, diğeri sonunda geçmekte. İkincisi ise; Bridget çok kalın bir bele sahipken, Beatrix'in ise eminim ki 57 cm bel kalınlığı vardı. Başka bir fark göremedim. Benim gibi Reneé Zellweger tutkunuysanız izlemenizi tavsiye ediyorum. Mesela ben ikinci kez izliyorum şu an.

5 yorum:

oky dedi ki...

"Bu filmde asla; savaş, aksiyon, fazlasıyla gözyaşı, seks vs. beklemeyiniz" demişin ya, artık içinde öyle şeyler barındırmayan filmlerin sayısındaki hızlı yükseliş de dikkat çekici. hani bundan 10 yıl sonra falan "Bu filmde asla; sakinlik, huzur, duru ve öz anlatım, tadında hüzün, erdemli bir duruş vs. beklemeyiniz" şeklindeki cümlelerle filmler tanıtırken bulunca kendini şaşırma diye diyorum :)

Burcu SezeR dedi ki...

Söylediklerin gerçekten de çok üzücü oky. Sanırım Bolivıt için herkes şükredecek zaman gelecek. :)

Sabahnur dedi ki...

Benim de listemde bu film ama cdcim de göremedim neyse israrla isteyeyim. Zira BJ yani RZellweger hayranıyım :)

Can dedi ki...

Renee, kalın belli iken daha güzeldi bence. Şimdi baston gibi olmuş :)

Burcu SezeR dedi ki...

sabahnur: cd.cim beni deli etti bu film için. şansın bol olsun :)

can: heee! bence de..abi kırılacak sanıyorsun yahu filmde kadıncağızın beli.. Gerçek Beatrix yaşayıp görseydi gurur duyardı :)