5 Eylül 2007 Çarşamba

Meteorolojiden Alınan Bilgiye Göre

Çift motorlu mail atıcı arkadaşım Ozan'ın yolladığı bir mesaj var bugün bana. Ne kadar doğru inanın ki bilmiyorum fakat ben buna çok fazla güldüm.


Kestirmeden Hava Raporu

Amerika'da, senenin 300 günü yağmur yağan küçük bir kasaba var. Burada yayın yapan mahali bir televizyon kanalının hava raporlarını sunan yaşlı, beyaz saç ve sakallı emekli meteoroloji uzmanı, her gece ekrana çıkıp harita falan göstermeden arada bir de çayını yudumlayarak şöyle dermiş 'Yine bu saatlere kadar yatmayıp hava raporunu beklediniz demek! Yahu sizde hiç akıl fikir yok mu? Bu şehirde yüz seneden beri yağmurdan başka bir hava durumu görülmüş mü?Ama ben yine vazifemi yapayım. Efendim havada yağmur gözüküyor. Bu gece yarın, öbürgün, daha öbürgün, haftaya, gelecek aya hep yağmur. Ne kadar mı yağacak? Havalar soğuyup, yağmur kara dönüşene kadar hep yağmur yağacak. Haydi hepinize hayırlı geceler.'

4 yorum:

canelcin dedi ki...

Bizim buralara gelsin. Orada söylediklerinin tersini söyler burada. "Barajlar kurudu hala hava durumunu mu izliyorsunuz be avallar, şemsiyeye para vermeyin ve yağmur duasına çıkın" gibi :)

Bu arada oranın hangi kasaba olduğunu merak ettim. Biraz şehir efsanesi kokusu var sanki. Bir de adam kafasına kırmızı kukuleta taksa tam noel baba olacak!

Burcu SezeR dedi ki...

Can bana da öyle geldi..İlk baktım ve dedim ki aha bizim noel baba bu :)


Eda'cım okudum sitende ebet! gerçekten de çok üzücü bir durum. Umarım her şey yolunda gider.

doğancan ülker dedi ki...

uff vallahi gülmekten karnıma ağrılar girdi = )
doğru mu gerçekten acaba.. = )

Burcu SezeR dedi ki...

Doğancan, gözümde canlandırdığımda yarıldım iki saat. Ciddi komik...Ha ha ha...