29 Eylül 2007 Cumartesi

Daldan Dala

Gün, bana bozuk cd'leri kakalayan dükkan sahibini azarlamamla başladı. Attığım trip sonucunda bir daha o dükkana giderek alışveriş yapmayacağımı anladı. Aldım bozuk cd'lerimi gittim bir alt kattaki dükkana. Kimsecikler yoktu yukarıdaki dükkana nazaran. Rahatça filmlere baktım. İsminin Barış olduğunu öğrendiğim satıcıyla filmler, yönetmenler hakkında dedikodu yaptık. Bozuk sandığım cdleri kurcaladık. Evet, bozuktular. Bana yenilerini çekti. Bir kaç adet de program verdi. Güle oynaya tuttum evimin yolunu. Yani kısaca filmlerimi aldığım dükkanı değiştirdim demek istiyorum.


Barış Ünver 'in blogunda okuduğum ve deli gibi merak ettiğim 2003 yapımı Anger Management izlemenizi tavsiye edeceğim ilk film. Günümüzde hepimizin baş etmeye çalıştığı öfke ve öfke kontrolü üstüne çekilmiş en matrak film. Başrollerini; yumurta kafalı yakışıklı Adam Sandler, Dünya üzerinde ki en iyi oyunculardan biri olan ve benim nedense kötükediŞerafettine benzetmekte ısrar ettiğim Jack Nicholson paylaşmaktadır. Adam'ı saymazsak filmde harika bir oyunculuk vardı. Belki Ben Stiller olsaydı çok daha iyi bir performans sergileyebilirdi diye düşünüyorum. Film ilk yarısında gayet hareketli olmasına karşın, ikinci yarısında artık sonunu gayet iyi bir şekilde kestirebildiğiniz bir tv filmine dönüşmekte. Yine de keyifle izleyip, gülebileceksiniz.






Gerçek bir davadan uyarlanmış bir film var sırada. Zodiac , beni kendine hayran bırakan bir senaryoya sahip David Fincher filmidir. 1966 yılında işlenen bir cinayetin ardı arkasının kesilmemesi, kendisine Zodiac lakabını takmış bir katilin, medya ile çevreye ün ve korku salması, buna nazaran asla yakalanamamasını anlatmakta. Robert Graysmith rolünü Jake Gyllenhaal canladırırken, David Toschi'yi ise Mark Ruffalo oynamaktadır. Yer yer bizi geren bu filmin gerçek hayatta yaşanmış olması bu durumu ikiye katlar. Bu filmi anlatmayı çok istiyorum fakat, sizin izlemenizi daha mantıklı buluyorum. Filmin internet sitesinde cinayetlerin gerçek zamanlı fotoğrafları mevcuttur.



Buradan da tüm cinayet detaylarına ulaşabiliyorsunuz




Buradan da izleyebilirsin hani



Sıradaki film germeyen, aksine rahat rahat izleyebileceğiniz bir gerilim filmi. The Reaping, bu yılın Nisan ayında ülkemizde vizyona girmiş, Oscar sahibi çirkin, itici kadın Hilary Swank'ın başrolünü oynadığı film. Tanrıya olan inancını Afrika'da kızının ve kocasının yine Tanrı'ya kurban edilmesi ardından kaybetmiş bir profesörün Heaven isimli bir kasabaya giderek oradaki olağandışı olayları araştırmasını konu almaktadır. Film sonunda bir ters köşe durumu yaşanmakta olup, bak şuraya yazıyorum filmin ikincisini de burada anlatmak nasip olacaktır.






Ve bu sabah bir aydır izlemek için ıkındığım ve bir türlü gaipten gelen engeller sebebi ile izleyemediğim 300 'ü sindire sindire izlemenin keyfine vardım. Bu nasıl bir filmdir kardeşim? Sen nasıl bir film çektin Zack Snyder? Bu ne kadar güzel bir görsel şölendir böyle? Bana kalırsa filmin başrol oyuncusu asla önemli değil, filmde anlatılan şey, yaşanan duygu herşeyin üstündedir. Kadına verilen değer, şimdiye bakıldığında gözyaşartan cinstendir. Ekip olmanın karşısında hiç bir gücün duramayacağı gerçeği gözümüze sokulmuştur. Beni en etkileyen sahne şudur ki; Zenci bir elçi acem Sparta'ya gelir ve teslim olmaları için teklif getirir. Kralın karısına hakaret eder. Ve Spartan King Leonidas karısından da onay aldıktan sonra halkının önünde [muhteşem bir biçimde] elçiyi öldürür.





Buradan da izleyebilirsin

Herkese iyi seyirler dilerim.

15 yorum:

yengeç dedi ki...

anlayamadığım bir huyum var bazı filimlere takıyorum işkence yapsalarda izlememek için kendimi zorluyorum
Zodiac da onlardan biri idi şimdii senin bu yorumların neticesinde gidip bir dvd alıp izlesemmi tavsitye ediyormusun ona göre izleyecem dikkatli cevap ver =P

Burcu SezeR dedi ki...

Yengeç;
aynı huy bende de var. Bazen kendimi antikacı gibi hissediyorum bu yüzen. bir film vizyona girer. Resmen izlememk için inatlaşırım. yıllar sonra sessiz sedasız izleyip herkese çok güzel yaw derim. onlar da bana güler :)

ama zodiac ciddi anlamda hoş bir film. Hatta izledikten sonra cinayet bulguları için verdiğim linkten bilgileri karşılaştırabilirsin. O zaman tikrar izle filmi mutlaka. :)

yengeç dedi ki...

o zaman gidip ben izleyeyim madem bu kadar ısrar ettin =)

dinoege dedi ki...

Anger Management'ta bence de Sandler çok iyi değildi. Bence o güzel sinirlenemiyo o yüzden olabilir:) Tabii Jack Nicholson her zamanki gibi muhteşem (Jokerim benim) bu arada Şerafettin'e de benzemiyo be:)

Burcu SezeR dedi ki...

benziyo yahu...

Phateeh dedi ki...

Abartarak 3 kere sinemada seyrettiğim 300 filmi için tek kelime ile muhteşem diyorum. "This maddness !.. Çotaaaa !!! " :)

Eda Demirel Suner dedi ki...

Zodiac bence kült film kategorisinde. Ben de SAW dan vazgeçemiyorum ya 100 kere de çekseler giderim. 4 sü geliyormuş 2008 de zaten

Burcu SezeR dedi ki...

Edam, dediğim gibi güzel bir film "Z".. ama ben SAW'ı hiç izlemedim. vahşet bana göre değil sanırım :S

Phateeh dedi ki...

Sanıyorum işin vahşeti bi tarafa zeka yönü cezbediyor insanları SAW'ın. Yoksa daha çok kan, işkence, iğrençlik peşinde olunduğunu sanmıyorum.

Burcu SezeR dedi ki...

Hostel'i izlemiştim. 1 saat kapatamadım ağzımı. Sonra hafızamdan sildim resmen... Ben artık romantik komedi izlemek istiyorum :)

Anonymous dedi ki...

adam sandler ve drew barrymore'un oynadığı 50 first dates (türkçeye 50 ilk öpücük diye çevirmişler.)filmini bilmiyorum seyrettin mi?bence çok güzel bir film hatta televizyon'da oynamıştı.film'i bu linkten indirebilirsin.

http://www.kraldivx.org/showthread.php?t=68779&highlight=Dates

ben bu film'i yalan olmasın abartmadan 6 kere seyrettim.1 kere televizyonda 5 kerede evde çok canım sıkılınca veya morelim çok bozulduysa bu film'i seyrediyorum bir anda keyfim yerine geliyor...
yani kısacası bu film'i seyredin...

Burcu SezeR dedi ki...

İsimsiz;
Ben de bu filmi bir hayli fazla izledim. Fakat ben Bridget Jones müptelasıyım... Ben de bunu sana tavsiye edebilirim bak :)

Anonymous dedi ki...

bridget jones diary filmini bir kere tv'de seyretmiştim.hatırladığım kadarıyla film'in bir sahnesinde Reneé Zellweger o kadar güzel gülümsüyordu ki yani bir kadına gülümsemek o kadar mı yakışır...
başka diyecek bir kelimede bulamıyorum.
isimsiz...

dinoege dedi ki...

Burcu'cum git Amelie'yi seyret içini huzur kaplasın. Seyrettiysen bi daha seyret.

Burcu SezeR dedi ki...

Zaten 6 kez izledim Dinçer..