19 Eylül 2007 Çarşamba

Aynı Özge Gibi

Bu Janis Joplin.

Bu resme baktığında ne görüyorsun? Hani sanki bir festivale gitmiş hippi bir üniversiteli kız gibi değil mi? Arada otunu çeker, her daim birasını yudumlar. Kafası iyi olunca kumsalda kısacık şortuyla dans eder. Nerede uyuduğunu, nasıl yattığını hatırlamaz sabah kalktığında... Aynı Özgem gibi derim bazen... Özge canım! Sen bilmezsin. Benim İstanbulda oturan mercimek çorbam.




Özge'yi herkesin tanımasını isterdim. Ama herkesin. Hani bazen insanlar birbirlerine; canım, tatlım, bebeğim, aşkım, hayatım, şekerim falan derler ya... İşte Özge'ye arada bu kelimeleri kullanırım ama hiç sahte olduklarını düşünmedim. Bir kez bile... Kalbimden gelip parmaklarıma giden harfler bütünü bunlar. Karşılıksız, beklentisiz arkadaşlığımız hımm! kaç yıl oldu unuttum! Cidden unuttum. Mesela, ondan burda asla bahsetmem, arkadaşlarım kim olduğundan habersizdir, sevgililerim keza öyle... O benimdir sadece... Derdimi sıkılmadan, bıkmadan, kızmadan, beni terketmeden dinleyen tek kişi Özge. Bana tahammülün ne kadar zor olduğunun bilincinde olduğumdan Özge benim için özel. Janis diyordum, Joplin diyordum, Özge diyorudum... Başına buyrukluk, umursamamazlık, normların dışında yaşamak, aşka bakış açısı, tutkusu, içki içişi, yaşadığı aşk, dengesi, düzeni, gelecek planı, geçmiş zamanı, kaderi, adımları, cesareti, özgüveni, insanları idare edişi, asla kırmaması, kırıldığını belli etmemesi, üzmemesi... Tüm bunlar beni ona öyle çok bağlamış ki; iki ay görüşmesek sanki bir saat önce ayrılmışız tribiyle başlarız yeniden yeniden yeniden.


" Gece, Melek ve Bizim çocuklar "


Özge'nin resimlerini buraya koymayacağım. Onu bilin, tanıyın istemiyorum şimdide napıyım yani.... Ama Janis var özge'yi görmek istiyorsanız ona bakabilirsiniz. İçindeki asiliği, tutkuyu, bıkkınlığı, sevinci göreceksiniz.


Bu yazıyı dünyada karşılıklı içip, sarhoş olmayı en çok istediğim kişiye ithaf ediyorum.

9 yorum:

Borrego dedi ki...

Hola

Burcu SezeR dedi ki...

Heyyy! :)

canelcin dedi ki...

Arkadaş Özge'yi tanıyor galiba! Hola diyor, halası olmasın? :)

Burcu SezeR dedi ki...

yok yahu... fatih Ürek'le karıştırmayalım lütfen :D

Anonymous dedi ki...

yazıyı son cümleden okumaya başlayınca üzerime alınıyordum az kalsın, ama sen zaten sarhoş olmuştun dimi benle karşılıklı Hay Allah :)))

--phateh--

Burcu SezeR dedi ki...

Bana bak isimsiz, artık isimsizlere yorum hakkını kapatıcam ha...Fth login olup gel datlım.
Ama senle karşılıklı sarhoş olmadım ki; sadece ben sarhoş oldum..ehaha :D

Phateeh dedi ki...

doooru ya ben sarhoş olmuyorum ki ehe :) dolayısıyla karşılıklı olmuyor.. ben karşısında ile karşılıklı kelimelerini karıştırdım galiba karşılıklı olarak :))

özge dedi ki...

burcu'm...
yüzüme kocaman bir gülümseme yerleştirdin canım benim.. :)

titrettin bi de taa içimde bi yerleri.. ne diyim ben sana canım.. hayatımın en güzel sürprizlerinden birini yaptın bana... :)

eksik olmayasın canım... çok seviyorum seni...

"Bu not'u dünyada karşılıklı içip, sarhoş olmayı en çok istediğim kişiye ithaf ediyorum" :)

Burcu SezeR dedi ki...

Serseri seni...