14 Ağustos 2008 Perşembe

Okula mescid yapmak

Ne alaka diyorsunuz tabii.. Ben de aynı şeyi söyledim kendi kendime Bu haberi gördükten sonra... Cumhurbaşkanın oğlu bilmem kaç yıl evvel okuluna mescit yapılsın istemiş, çünkü ibadetini okuduğu, ders gördüğü anlarda yapamıyormuş. Hatta bir de ufaktan bir kışkırtma var ki; "6. ve 7. sınıfların birer dönemini ABD’de okumuştum. O okulda benimle birlikte bir müslüman öğrenci daha vardı. Orada bize böyle bir imkân sağlanıyordu."... Bu cümleler bana Bayan Hayrünüssa'yı hatırlattı. Hani ülkeyi türban meselesinde başka dine mensup kişilere şikayet edip dava eden, mescid isteyen delikanlının annesi, Abdullah Gül'ün karısı vs... İşin bir ilginç durumu da o zamanların küçük çocuğu şimdinin delikanlısı Emre'nin, anne ve babasının bu isteğinden haberinin olmadığını söylemesi... Böyle bir şeyi siz annenize babanıza ortalokul sıralarında anlatmaz mısınız? Gülünç bir durum bu.





Şimdi bunun altınada yatan asıl söylenmek istenene gelelim biz. İlk okulda olduğunuz günleri düşünün. Yaşınız 13. Öğle tatili zili çalıyor ve öğle namazını kılmaya mescide gidiyorsunuz. Abdest alıyorsunuz okulda(!), çorapları çıkartıyorsunuz vs.. 4 rekat sünnet, 4 rekat farz, 2 rekat son sünnet. 20 dakika. Hızınıza göre değişiyor durum. Sonra, öğle yemeği yiyorsunuz ve derse giriyorsunuz. Yaş 13-14, beyinler taze... İstiyor ki bahçede koştursun dursun... Okula mescit yaptıran okul müdürnüz çok büyük ihtimalle bu düşünceyi destekleyen bir bünye... Zamanla öğle arasında koşan öğrencilerden çok mescitte namaz kılanlar mecvut. Hayal edebiliyor musunuz? Sınıfınızda oturuyorsunuz bir teneffüs arkadaşınız diyor ki "Sen kafir misin?" Diğeri muhtemelen "Kafir ne demek?" diyerek soruya soruyla cevap verebilecek kadar cahil bu konuda. Sonra ilk öğrenci başlıyor bildiği eğri düşünceleri bir diğerine empoze etmeye... Cehennemden bahsediyor ilk. , insanın içine ilk korkuyu salıp sonrasında onu rahatlatırsanız (Cennet gibi) çok daha iyi bir sonuç alınabilir.Biliyor ilki çünkü; ona da aynı şekilde anlatılmış. Zamanında namazını kılmazsa eğer Cehennem ateşinin onu kucaklayacağı salık verilmiş... En ufak bir örnek bu söylediğim şey... Sonrasında yayılan okula mescitlerle korkuyla yoğrulmuş bir gençlik ve cihad çığlıklarıyla batıya savaşa giden bir ordu... Abarttığımı mı düşünüyorsunuz... Serbestsiniz... Düşünün gitsin...

3 yorum:

Rüyacı dedi ki...

Güzel yakalamaşsınız ayrıntıyı,
Türban da M. Şevki Eygi ve Şule hanım ın katkılarıyla bu kesim tarafından bilinçli olarak benzer yöntemlerle, bu duruma getirildi.
Zaten işaret ettikleri o Amerikada...

Burcu SezeR dedi ki...

Denemeler bunlar... Belki tutar hesabı...

Rüyacı dedi ki...

Şu yasa tasarısı var birde. Yakında o da bir kez daha ısıtılıp sürülüverir önümüze.
Gençleşmeden fişlenecek çocuklar artık..