5 Ağustos 2008 Salı

Laik, ateist, agnostik, aczmendi aynı cümlede olur mu?

30 Temmuz 2008'de Zaman Gazetesi köşe yazarı Ali Bulaç'ın Güngörende yaşanmış acı olay hakkında yazdığı Sözün bittiği yer başlıklı yazısından bir paragraf yayınlamak istiyorum.

"Başkaları da var! İstanbul'un göbeğinde, Ali Sami Yen'de Metallica adlı müzik grubu bir konser verdi. Türkiye'nin her tarafından 40 bin kişi toplanmıştı. Programın başlamasından 15 dakika önce, konserin verildiği yerden birkaç km ötede, yani Güngören'de cesetler parçalandı; kol bacak havaya uçuştu. Bu laik, ateist, agnostik, aczmendi müsveddelerinin de umurunda olmadı. Transa geçmiş vaziyette kafalarını sallamaya devam ettiler; tepindiler; kendilerine özgü ritüelleriyle satanizmden ödünç tapınmalar yaptılar. İçtiler, bağırdılar, gürültüyü bastıran gürültü cinsinden müzikleriyle İstanbul semalarından arşa yükselen çığlıkları, bedenleri parçalanan masum insanların feryatlarını bastırmaya çalıştılar. Ve elbette sorumsuz gazete ve televizyonların boy boy yayınladığı kanlı ceset görüntüleri. Bu, kan tutmasının insana vahşeti teşhir ettirmesidir! "
1-Laik: Din işlerini devlet işlerine karıştırmayan, devlet işlerini dinden ayrı tutan.
2-Ateist: Tanrıtanımaz.
3-Agnostik: Tanrının var veya yok olduğunu bilemeyen, her iki kavramın da kanıtlanamayacağını savunanların bir nevi sıfatıdır. *
4-Aczmendi: Ba$lari olan Muslum Gunduz'un Fadime Şahin'le basilmasi sonrasinda medyanin bir donem odagi olmu$, headbang yaparak yaptiklari ayinlerle Olacak o kadar'a da malzeme olmayi ba$armi$ tarikat.. **
5-Satanizm: Şeytan'a tapma.
6-Metallica: Trash metal tarzı müzik yapan efsanevi grup.
Bu yazıya ve benzetmelere ithafen anlaşılıyor ki ben; laikim, ateistim, agnostikim, aczmendi ve bunların yanında bir de satanistim. Laiklik dışındaki nefret kusma durumlarını bir şekilde anlayabilirim yapılan müzikten (!) ötürü fakat, laikliğin ne ilgisi olduğunu sanırım kendi kişisel çıkarının uyuşmaması sebebi ile araya sıkıştırdığı bir kelime olduğunu düşünüyorum.
Sayın Bulaç'ın yazısının tamamını yukarıdaki linkten okuyabilirsiniz. Fakat ben; cahilliğin ve hedef göstermenin bu kadarına pes demek istiyorum. Konu patlamada hayatını kaybetmiş kişilere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum.

* mr. loner ** ssg

2 yorum:

Rüyacı dedi ki...

hay ben böyle yoz ve hipnoz zihniyetin........
Bunlar 17 ağustosta değirmendere'deki heykelleri put sayıp depreme bağlayan , dini bütün zekalar değiller mi?
Ah birde kendilerinin kendilerine ettikleri var, siyaset denen kanlı sahnede oyanan, oyun kurucular da onlar değiller mi?

obsesif dedi ki...

ön yargının içlerindeki en büyük şeytan olduğundan bir haberler, en büyük şeytan senin içinde be=)) ahh ahh gazeteci mesleğini seçip de şu 6 maddeyi tek bir cümleye sıkıştırıp üstüne de aralarında bir bağ kurabilen yeteneğe ne denilebilirki.. oha!