2 Ağustos 2008 Cumartesi

dailymotion.com

Youtube yokluğunda keşfettiğim konu siteden klip izleyerek zamanımı geçiriyordum. Sonra bir sabah sitenin linkine tıkladım şöyle dedi;

"Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir"

Bu ibare ile sinirlerimi bir güzel germiş, isyan bayrağımı omuzlamışımdır.

Bilmiyorum kaçınız farkında fakat; dış dünya ile yavaş yavaş iletişimimizi kısıtlamaya çalışan iç güçlerin son olayıdır belki de... Bir kısım gündemi Ergenekon , "akp" kapatma bilmemnesi diye meşgul ederken bir diğer kısım da sansürü dayıyor bir tarafımıza haberimiz yok. Ben sevmiştim bu siteyi. Artık o da yok... Zaten dünyanın doğu taraflarında bir yerlerde blog yazarlarını da idama çarptırarak asıyorlar ortalık yerde. Gidiş iyi gidiş değil... Söylemiyeyim diyorum ama söyletiyorlar yani... Nurcu bir arkadaşımın demesi üzerine; "Sen gerçekten bu ülkeye şeriatın geleceğine inanıyor musun? Keh keh keh"

9 yorum:

yok oluş dedi ki...

Ağ Bağlantılarım - Ağ Bağlantılarını Görüntüle - Yerel Ağ Bağlantısı - Özellikler - Genel - Internet İletişim Kuralları (TCP/IP) - Özellikler

Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan seçeneğini seçip

Yeğlenen DNS sunucusu: 160.75.2.20
Diğer DNS sunucusu: 4.2.2.1

Bu şekilde yaparsan her siteye girebilirsin. Yapamazsan mesaj at yardımcı olurum.

obsesif dedi ki...

bu ülkenin dailymotion.com'a girişi engellemekten yerine çözülmesi gereken çok daha önemli olan sorunları olduğunu düşünüyorum, hayır bay engel, kıçı kırık bir dns ayarı ile bu siteye girmek mümkün oluyor ise ve bu videoların direk olarak bir kişiye nasıl zarar vereceğini açıklayamıyorsan oturduğun yerden kalk başka bir iş ile meşgul ol, git bakalım ülke ülke gez duvarlarına okunmaması gereken şeyler yazmışlar mı onları filan sil, bundan farksız bir olay bu da..

Burcu SezeR dedi ki...

@ Yokoluş; teşekkür ederim.

@ Obsesif; birincisi videoların kişiye nasıl zarar vereceğini anlayamadım. İkincisi; Yazılanlar seni neden bu kadar çk rahatsız etti bunu da anlayamadım. Neden başka birşeylerle meşgul layım bu da benim için muamma... Tabi senin yorumundur saygı duyarım.

yok oluş dedi ki...

neye göre zarar, kime göre zarar.

ben benim adıma başkalarının karar vermesini istemiyorum. sürekli tıkladığım bir siteye girerken mahkeme kararıyla engellendi yazısını görmek istemiyorum.

içki ve sigara da zararlı o zaman yarın çıksınlar desinler ki biz içki sigara satan yerleri kapatıyoruz. diyemezler çünkü içki ve sigara bir zevk meselesidir, içmek/içmemek herkesin kendi bileceği iştir, insanlar bu konularda özgür olmak ister ve böyle bir olaya çok büyük tepki koyarlar. ama iş internet olunca kafalarına göre erişimi engelliyorlar çünkü bilinçli bir internet kullanıcısı yok türkiyede.

güzel bir örnek vermiycem ama internetten pornografik videolar yayınlayan bütün siteler engellenmiş durumda. yani bizi ahlaksız davranışlardan mı koruyorlar? biz koyun muyuz kendi kararlarımızı kendimiz veremiyor muyuz? biz ahlağın ne olduğunu mahkemelerden/devletten mi öğrenicez?

eğer devlet benim özgürlüğüme saldırırsa, ben de özgürlüğümü kendi yöntemlerimle kazanırım.

ben özgürlüğümün çalınmasını istemiyorum.

obsesif dedi ki...

ahahah=) ya nasıl böyle bir yanlıs anlasılmaya kurban gittim ben, senin tarafındayım,aynı tarafdayız =) senin yazını onaylamaktı gayem, engelleyen kişileri kastediyordum seni değil, videoların zarar verme olasılığı yok, ve zarar verme olasılığı olan bu kadar çok şey varken neden bir video sitesini kapatma yoluna giderler buna anlam veremedim =) eleştirim onlaraydı, ama kırıldım anlaşılamadığım için demekki ifade özürlüyüm =)

Burcu SezeR dedi ki...

o halde el sıkışıp kutu kutu pense oynayabiliriz =)

yok oluş dedi ki...

yanlış anlaşılma bay engelden kaynaklandı aslında. bay engel deyince üstüme alındım biraz.

herneyse, aynı tarafta olmak güzel birşey.

viva la revolucion!

obsesif dedi ki...

atlı karıncaya bile bineriz sırayla nolcak ki =)))

Burcu SezeR dedi ki...

Bu sebeptendir ki huzurlu ortamları çok fazla seviyorum...