6 Temmuz 2011 Çarşamba

Kara Büyü


Yeni, pırıl pırıl bir yazar Pınar Başalan. İlk romanı (serinin de ilk kitabı) Kara Büyü ile takip edilesi yazarlar listeme girmeyi başardı.

Paraf Yayınlarından çıkan kitap fantastik, korku-gerilim, kan vahşet kategorilerine giriyor. Kitabın üzerinde görmeye alışık olmadığım +15 ibaresi mevcut.

Kitaba gelirsek;

1971 yılında Cihangir'de bir ruh çağırma seansı sırasında medyumun kendi rüyasından yola çıkarak çevresinde halka olmuş kadınların geleceklerini söylemek istemesiyle başlar. Evin sahibi Aylin'in tümden hayatını değiştirecek bu seansın tohumları 10 yıl sonra fidan vermeye başlar. Kızı Deren'nin kendisini öldürmeye çalıştığı konusunda diretmesi onun akıl hastanesine yatmasıyla sonuçlanır. Bir patlama sonucu tüm ev ile birlikte Aylin ve kocası ölür. Deren, kocaman kadındır artık ve bakıcısı ile birlikte Balıkesir'e taşınırlar. Aslında bir kilitçi olan Nasuh'tan saklanmaktadırlar. Devamı kitaptadır.

Bir hayli sürükleyici bir kitaptı. Okumam 1 gün sürdü. Türkiye'de geçen hikayeyi ciddi anlamda garipsediğimi itiraf etmek istiyorum. Sanki Amerika'da geçen bir öykü okuyormuşum da birdenbire Sema, Edremit, Nilgün gibi isimlerle karşılaştığımda şaşırdığımı hissettim. Hoşuma gitti doğrusu. Hem de çok çok hoşlandım.

3 yorum:

sosyomatik dedi ki...

Evet kitabı ben de okudum. Oldukça sürükleyici bir kitap. Ben de Amerikan gerilim filmi izliyorum gibi düşündüm. Türkiye de bu tarzda edebiyatımız gelişmemiş malesef. Umarım Pınar Başalan bu eksikliğimizi tamamlayan bir yazar olarak varlığını sürdürür.

Adsız dedi ki...

http://www.facebook.com/pages/P%C4%B1nar-Ba%C5%9Falan/141380572607021?sk=info

Adsız dedi ki...

mükemmel bir kitaptı. bazı teorilerim var ikinci kitaba dair. yazar bence kıyametle ilgili yapacak sonu. çok beğendim başka kitaplarını da okumak istiyorum. mümkünse kendisine ulaşmak istiorum :))) kafasında böyle şeyler dönen birisi allah bilir normal hayatta nasıldır :))))