23 Aralık 2008 Salı

"İmandan çıkma" tehlikesi

"Önümüzdeki günlerde Noel tehlikesi var, şecaati var, felaketi var, Hıristiyan yılbaşısını kutlama tehlikesi var. İmandan çıkma tehlikesi var!", "İmam-ı Rabbani Hazretlerinin komşusunun Hinduların bayram günlerinde kırmızı pirinçten pişirdikleri safranlı yemeğin aynısını kendi evinde pişirip onların bayram günlerinde kutlama yaptığı için son nefesinde imansız gitme tehlikesi yaşadı".

Kim demiş bunları. Cübbeli Ahmet. Kime demiş; müslümanlara... "İmandan çıkma" tehlikesi var demiş... Kutlamayın demiş... Büyük günah demiş... Evet, inancımıza göre İsa'nin dogum gününü kutlamak gibi bir gelenek yok doğal olarak, zaten yılbaşını bu sebeple kutlayan müslüman da yoktur eminim. Hiç bir müslüman da gidip Noel yortusu ayinine katılmıyordur. İnanç itibari ile yanlıştır terstir... Eğlence sınırını aşmamak kaydı ile yepyeni bir yılın geldiğini müjdelemek son nefesimizde imansız gitme tehlikesi yaşatmaz diye tahmin ediyorum, tabi Allah bilir. Hele ki aşağıda görülen fotoğraftan sonra aynaya dönüp kendinize "imansız gitme" tehlikesini hatırlatsanız çok daha iyi olur zannederim.




Ayrıca diz kapakları, göbek falan hep dışarda avret açık yani.. Aman vaaz verirken dikkat...

Kaynak: Milliyet Gazetesi, Onun da kaynağı Gazeteport'muş.

5 yorum:

rahsan dedi ki...

iste tam da buyüzden buldugum bütün isiklari, süsleri dösedim eve :) imani, imansizligi bilecek ve degerlendirecek olan onlar degil, olandan da pek korkuyorlar gibi gelmiyor artik bana!

Vladimir dedi ki...

"Noel tehlikesi" bu söz beni bitirdi. yazıyı okumaya başlarken kopmuştum. Gülmem geçsin diye derin bir nefes alıp okudum yazını. :))

NzlGl dedi ki...

Böyle insanlar! ne yazıkki çevremizdede var.
Ben şunu söylüyorum 'eğer onlar müslümansa ben değilim, yok eğer onlar müslüman değilse ben müslümanım'

sevgilerimle

sufi dedi ki...

Patates de Amerika'dan gelmiş acaba yersek kaybedermiyiz imanı, sormak gerek.sevgiler dilek.

bedisko dedi ki...

ya söyle bir olay var...

yilbasi hepimiz icin yeni bir yilin baslangici fakat bu yil basi neye dayanmakta... yani aslinda müslümanlikta olmayan birsey...

ve hatta hiristiyanlardan "siz neden kutluyorsunuz ki bu bizim dinimizde olan birsey" diyenler var,
(ki aslinda hiristiyanlarda bile yilbasinin kendi dinleri ile alakali oldugunu bilmeyenler var)

kutlamak ne kadar dogrudur tartisilir...