15 Ekim 2008 Çarşamba

Laik genç kızlar Marx’ı Marks&Spencer sanırmış

"NEW York Times’ın Türkiye muhabiri Sabrina Tavernise, Türkiye’deki türbanlı genç kızların ’ne kadar kültürlü’ ve ’her türlü özgürlüğü savunan, demokrasi yanlıları’ olduklarını her fırsatta vurgulamak için, yazısında çeşitli örnekler de verdi. Örneğin Havva Yılmaz’ın, "Eşcinsellere özgürlüğü de savunuyoruz" sözlerine yer veren Tavernise, Marx dendiğinde başı açık kızların İngiliz "Marks & Spencer" alışveriş merkezini anladıklarını, türbanlıların ise bunun ünlü filozofun adı olduğunu bildiklerini öne sürdü."

Sabahın köründe Hürriyet Gazetesi'nde çıkmış
haberi görüp de kahkaha atmama sebep olan, cehaletin pençesine düşmüş, eşcinsel yanlısı Havva Yılmaz'dan Allah razı olsun. Kendisine kafasını bir süre açıp hava aldırmasını rica ediyor, aksi taktirde beyin hücrelerinin zarar görebileceğini de eklemek istiyorum.


Haberin hepsini okuduğunuzda nasıl saçma bir ideoloji belirlendiğini göreceğinizden detaya giremiyorum, fakat bu hanımkızımız, türbanlıların eşcinsellere özgürlüğü savunduklarını belirtmiş [gururla]... Aslında abartılı ve âmâ misali bilgi yoksunluğu ile yazı yazmaya uğraşan Sabrina Tavernise'nin en büyük genellemeye imza attığı haberde şöyle diyor; "Halen ’dindar müslümanlar’ tarafından yönetildiğini yazdığı Türkiye’de geçerli ideoloji ve hukukun laik olduğunu kaydeden Tavernise, bunun, ’Eski general’ diye söz ettiği, Türkiye’nin Osmanlı doğusu ile bağlarını kesip batıya iten Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920’lerde başlattığı otoriter idareye kadar geri gittiğini iddia etti. Buna rağmen, bugün pekçok gence göre özgürlüğün anlamının ’islamı yaşamak’, ifade özgürlüğünün anlamının ise başını kapatmak şeklinde algılandığını da ileri süren New York Times muhabiri Tavernise, bu gençlerin özgürlük ve ibadet, modernlik ve gelenekler, hatta doğu ve batı arasında mevcut olan bulanık farklılıkların yeniden belirlenmesine çalıştıklarını yazdı."


Benim üzüldüğüm nokta ise bu yazılanlara inanan kaç genç vardır Türkiye'de? Laikliğin anlamını bir türlü kavrayamamış bu yazar diye geçinen insanlara aldanmayın. "Din" gibi önemli bir mevzuuyu ayaklar altına alarak bunu devlet yönetimi kadar yalan dolanın döndüğü bir cemiyete sokulmasına karşı çıkın... Alt tarafı bir türban takacaksın diye vatan için kan dökmüş şehitleri ezip de laf söylemeyeceksin. Bilirsiniz ki şehitlik Allah katında bir mertebedir. Aksi taktirde yazar geçinen kişilerin bahsettikleri yönetici "dindar müslümanlar" ın çoluğu çocuğu gibi kafada türban Amerika yollarına çıkıp da ve evler tutup da din istismarı yapan laik, başı açık genç yok sayıdadır.

Ayrıca haberin bir de fotoğrafı var;



Sokaklarda her gün gördüğümüz türbanlı bayanlara benziyor değil mi?

Kafa kapansın yeterli...

6 yorum:

Bilgisiz dedi ki...

Ya bunların hepsi birer oyun bu tür kişilerde maşa işte başka bir şey değil bizim halkımızda sağolsun koyun gibi ... Ben diyecek bir şey bulamıyorum her ile bir üniversite yapma ile olmuyor bu işler işte !!!

Cocukla Cocuk dedi ki...

Ben inanamadım bu habere ya, okuduğumda çok üzüldüm aynı sebeplerle. Nasıl yanlı haberler bunlar, marx ı da m&s ini de biliyoruz çok şükür aklımız başımızda

Barış dedi ki...

Ne kadar ustaca ittifak kuruyorlar, değil mi? Neredeyse endişe edeceğim. Kumanda masasında kuzay amerika'dan birilerinin olduğunu bilmek biraz olsun içimi rahatlatıyor. Bağlantıyı koparmayı başarınca en azından ipleri kopmuş kukla misali yığılıp kalacaklarını bilebiliyoruz.
Özgürlük adına türbana destek sağlayan Boğaziçi'li başı açık, beyni kapalı arkadaşları görünce de "ÖSS'den yüksek puan almak artık üstün zekâ belirtisi olmaya yeterli değildir" tezinin doğruluğuna bir kez daha inanıyorum. Aptallık her yerde var, özellikle olmaması gereken yerlerde!

♥ Craft Woman ♥ dedi ki...

Varya süperrr bir yazı olmuş!Ya geçenlerde gezerken salak bir pop up açıldı türbanlı kız ...e... videosu vardı ana dedim kapadım sonra da dumur olduğumla kaldım.

Anonymous dedi ki...

ne kadar yazık size ve birşeylere inandığınızı kendinizi inandırmaya çalışmak için bu kadar parçalamanıza..bize bakın hiç kasıyormuyuz:))istediğiniz yerinizi açabilirsiniz biz de bir güzel bakarız

Burcu SezeR dedi ki...

"Adsız" kişisinin yorumunu bilerek ve çok gülerek yayınladım. Herşey çok güzel giderken son cümle ile katıldım gülmekten...