4 Eylül 2008 Perşembe

wykka mimlemiş

Uzun zamandır mimlenmemiş beni Wykka Kişisi mimlemiş..

Nefretli Durumlar başlıklı yazısının ilk paragrafı şöyle;

"isviçreli bilimadamlarının yaptığı çalışmaya göre, yurdumuzdaki "normal" insan sayısının "normal olmayan" insanlara oranı yüzde 0.0002 civarında seyrediyor. bilime inanmayanlar, "bilime inanmıyorum ama bi güç var" diyenler ve matematiği kuvvetli olmayanlar için açıklayalım: yurdumuzdaki "normal" insan sayısı ziyadesiyle az. yani bunlar zor bulunuyo. zor bulunan şeylerin her zaman kıymetli olduğu genelgeçer doğrusundan hareketle, davranışları "normal" seyreden insanların çok önemli olduğunu düşünebiliriz. ancak rahmetli sir thomas more'un kutsal eseri utopia'da belirttiği gibi, belki de sayısı çok olanlar kıymetlidir; belki de altın, gümüş, zümrüt gibi mücevherat adını verdiğimiz maddeler, aslında değersiz oldukları için tanrı onları yer altına saklamıştır, hem zaten mükemmeliyetin ve kusursuzluğun yegane örneği olan tanrı, insanları zorluk değil kolaylık peşinde koşmaya yöneltmiyor mudur sizce de? mantıklı olanı bu değil midir? öyleyse, "normal dışı" olmak daha sık görüldüğüne göre, "normal" olan bireylerin kıymetli olması sözkonusu olamaz."

Ben de diyorum ki;
Benimle aynı evi paylaşacak kişi ya da kişilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

a) Yaptığın yemeği yemem için asla ısrar etme. Evde balık, ıspanak, lahana, yumurta gibi yiyecekler pişirme. Benden yemek yapmamı asla bekleme, çünkü beslenme konusunda bireyselim. Tek tip beslenirim.

b) Her daim yanında olmam için asla ısrar etme. Televizyon-film izlemek için yalnız olmayı seçerim her daim, yanımda benden başkası olması beni rahatsız eder.

c) Eve ailenden herhangi biri gelsin kalsın istemem, en sevmediğim şeydir. Anne baba haricinde kardeş gelebilir. Buyursun.

d) Kıyafetlerimin giyilmesinden de pek hazetmem. Yani samimiyet boyutu ne olursa olsun odama geldiğimde başkasını görmek istemem.

e) Eğer ki gece evde değilsem, yatıya gelen misafire yatağımı, yorganımı, yastığımı vermen demek cinayet sebebidir. Eşyalarım konusunda inanılmaz kıskancımdır.

f) Buzluktaki dondurmamdan asla yedirmem. Herşeyi yiyebilirsin fakat ben ikram etmedikçe dondurmam bir hayal senin için. Kendine gidip dondurma al.


Bu daha öyle uzun bir liste olur ki şaşar kalırsınız. Bu sebeple kesiyorum çünkü kendimden nefret ettim. Bu sebeple üniversitede yaşayamadık arkadaşlarımla. Buna istinaden artık daha farklı düşünüyor olabilirim. En azından b ve c şıkkı için... Sanırım evde kanımdan canımdan birileriyle yaşamadığım dönemlerde baskı altında hissederek, hırçın oluyorum. Buradan da baktığımda inanılmaz geçimsiz görüyorum kendimi fakat cidden böyle değilim.

5 yorum:

K®HAN dedi ki...

sende bu liste varken kimseyle kiranı paylaşamazsın :)

Burcu SezeR dedi ki...

Bu sebeple işte kira vermiyorum yaa.. Ailemle yaşıyorum en güzel şey aileyle yaşamak =)

K®HAN dedi ki...

c) Eve ailenden herhangi biri gelsin kalsın istemem, en sevmediğim şeydir. Anne baba haricinde kardeş gelebilir. Buyursun.

bu ne peki? :)

Barbaros dedi ki...

tırnakları uzamış bunun yine... ;)

sen evlenemezsin bu listeyle kızımmm...

(naber?)

Burcu SezeR dedi ki...

Çok uzun zaman oldu Barbaros =) Halen Dünya'da mısın sen :)
Bekarlık sultanlık diyeceğim burnum arşa uzanacak biliyorum =)