14 Ekim 2010 Perşembe

Alışverişkolik ve Pembe Dünyası


Kitap serilerini bazı bazı son kitaptan ilkine doğru giderek okuyorum. Alışverişkolik serisi de bundan nasibini alanlar arasında. Sophie Kinsella'nın yazdığı seri inanılmaz eğlenceli. Çoğu bayanın okuduğunu düşündüğüm tipik İngiliz bir aileye sahip Rebecca Bloomwood maceralarının ilki olan Alışverişkolik ve Pembe Dünyası'nda Rebecca'nın kim olduğunu, Luke Brandon ile nasıl tanıştığını, muhteşem Suze ve Rebecca'nın dostluğunu,  alışveriş yapmanın dayanılmazlığını ve mutlu olmak için alışverişin en iyi dost olduğunu öğreniyoruz.

Yönetmenler kısa bir süre evvel kitap satışlarından paylarına düşeni almak için kitabı beyaz perdeye uyarlayarak büyük bir hata yaptılar. Kitap ile aynı paralelde gitmeyen filmin başrol oyuncusu tam bir felaketti ve kötü olan bir filmi daha da batırma becerisini gösterdiğine şüphem yok. Belki Bridget Jones'un muhteşem başarısını yakalayabilirlerdi tabii bu kötü yapım olmasaydı.  Demek istiyorum ki filmleri boşverin kitapları okumadıysanız kış aylarına girerken Alışverişkolik Rebecca'yı tanımak için harika bir zamanlama.

Ayrıca İnkılâp'tan yayınlanan kitap kapağı tam bir rezalet. Kapaktaki resim, kitap isminde farklı renklerin kullanılmış olması kitabı basit göstermekten başka bir işe yaramamış. Keşke orjinal kapak baskılarına sadık kalınsa değil mi?

Alışverişkolik serisinin diğer kitapları için;

Alışverişkolik Yurtdışında
Alışverişkolik ve Evlilik
Alışverişkolik ve Ablası

Hiç yorum yok: